Sitemap E-shop | Καλάθι English
  Υπηρεσίες Οργάνωσης
  Mentoring
  Επιχειρηματική Διάγνωση
Οργάνωση Τμημάτων
  Μια μέρα στην επιχείρησή σας
  Οργάνωση Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης
Παροχή συμβουλών Οργάνωσης Εργασίας
  Παροχή συμβουλών για σχεδιασμό καριέρας
Follow up
Τηλεφωνική υποστήριξη
Μeetings
Brainstorming
  Προσωπική υποστήριξη
  Οικονομική συνεργασία
  Internet Consulting
Ε-learning
  Οργάνωση τακτικών συναντήσεων
Personal Profile
Νέα - Δελτία Τύπου
Περιοδικό E & E
Χρήσιμα Links
  Ρωτάτε - Απαντάμε
  Σεμινάρια για πελάτες σας!
  Αυξήστε τζίρο και κέρδη!
  Σχόλια πελατών
Χρήσιμα και Δωρεάν
     
  ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ:

HAPPY TEST
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
TΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 150.000 ΧΡΟΝΙΑ !


 

Είστε εδώ: Αρχική σελίδα > Υπηρεσίες Οργάνωσης > Προσωπική υποστήριξη
Προσωπική υποστήριξη
εκτύπωση σελίδας αποστολή σελίδας σε φίλο προσθήκη site στα αγαπημένα

  Παροχή προσωπικής υποστήριξης σε επιχειρηματίες

Είναι γνωστό στον επιχειρηματικό κόσμο, πως πολλές φορές, ο επιχειρηματίας αισθάνεται μια ιδιότυπη «μοναξιά» γιατί δεν έχει τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω του, για να συμμεριστούν τις ανησυχίες του αλλά και τα όνειρα του. Δεν έχει σε ποιόν να μιλήσει, να εκφράσει τα συναισθήματα του και να χαλαρώσει από την πίεση και την ένταση των επιχειρηματικών ενεργειών του.

Η ύπαρξη ενός προσώπου από τον επιχειρηματικό κόσμο, που θα τον κατανοήσει, θα ακούσει τους προβληματισμούς του, θα του πει την γνώμη του και θα λειτουργήσει καταλυτικά στις επιλογές και τις αποφάσεις του, είναι σήμερα κάτι περισσότερο από απαραίτητο για κάθε επιχειρηματία.

Με τακτικές ή όχι συναντήσεις, στα γραφεία μας, στα δικά σας ή και σε ουδέτερο χώρο, έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με τον ίδιο τον κ. Παναγιώτη Γ. Ρεγκούκο, στο πρόσωπο του οποίου θα βρείτε έναν επιχειρηματικό φίλο και σύμβουλο. Με αποστασιοποιημένο τρόπο και με την εμπειρία που διαθέτει, μπορεί να σας δώσει διεξόδους, να σας προτείνει λύσεις και να σας φανερώσει προοπτικές, που πριν μιλήσετε μαζί του, να μην είχατε φανταστεί κάν ότι υπάρχουν.

Επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Προσωπική ψυχολογική υποστήριξη στον καθένα μας

Γενικά

Η Προσωπική Ψυχολογική Υποστήριξη είναι μια διαδικασία εκπαίδευσης που οδηγεί στην αυτογνωσία και σε αλλαγές στις λανθασμένες πεποιθήσεις που έχουμε από παιδιά και στους στόχους που έχουμε θέσει ως ενήλικες.

Οι λανθασμένες πεποιθήσεις μας καθοδηγούν και με βάση αυτές κάνουμε επιλογές στην ζωή μας. Οι στόχοι είναι οι κατευθύνσεις που ακολουθούμε προκειμένου να αισθανθούμε καλά και να κατακτήσουμε την ευτυχία. Δεν είναι δικό μας κανένα από τα δύο. Δεν τα έχουμε επιλέξει συνειδητά. Εξαρτόμαστε από αυτά και μας έχουν δέσμιους. Η ελευθερία μας συνίσταται στην συνειδητοποίηση τους, στην δική μας επιλογή αν θα συνεχίσουμε να τα έχουμε ή στην αλλαγή τους.

Η διαδικασία γίνεται με εφαρμογή των αρχών της Ατομικής Ψυχολογίας του Α.Αντλερ, που σήμερα θεωρείται η πλέον αποτελεσματική με δοκιμασμένα αποτελέσματα.

Η προσέγγιση

Η προσέγγιση που γίνεται στο πρόβλημα που χρειάζεται λύση, είναι βασισμένη στην Ατομική Ψυχολογία του Α. Αντλερ και ακολουθεί τα εξής βήματα :

Προσδιορισμός των θεμάτων προς ανάλυση
Ανάλυση της "ανάμνησης" όπου βρίσκονται οι επικρατούσες πεποιθήσεις
Εκπαίδευση στο εργαλείο "ανωτερότητα - κατωτερότητα"
Εκπαίδευση στην διαδικασία : "παρατήρηση-συνειδητοποίηση-αμφισβήτηση-αλλαγή"
Εκπαίδευση σε βασικές έννοιες όπως : ευθύνη,ενδιαφέρον,σεβασμός κλπ.
Εφαρμογή σε καθημερινά επεισόδια και καταστάσεις
Παρακολούθηση της εξέλιξης

Η όλη διαδικασία βασίζεται στην εκπαίδευση. Ο συνεργάτης μαθαίνει τα εργαλεία της Ατομικής Ψυχολογίας και ενθαρρύνεται να τα χρησιμοποιεί. Τα αποτελέσματα στην δική του συμπεριφορά αλλά και των άλλων τον ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο να συνεχίσει την διαδικασία. Μόλις αισθανθεί πως είναι έτοιμος να προχωρήσει μόνος του, σταματάει τις συναντήσεις και κρατάει απλά μια επαφή με το αντικείμενο.

Η διαδικασία δεν είναι ούτε ψυχολογική με την κλασσική έννοια του όρου, ούτε ψυχιατρική. Είναι καθαρά προσωπική εκπαίδευση σε εργαλεία που τα χρησιμοποιεί ο συνεργάτης μόνος του και γιαυτό είναι ο μόνος υπεύθυνος για τα αποτελέσματα που έχει. Η εξέλιξη συμβαίνει με βάση τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνει, τα οποία κρίνει ο ίδιος και ο ίδιος αποφασίζει αν είναι θετικά γιαυτόν ή όχι και ο ίδιος επιλέγει αν θα συνεχίσει ή όχι.

Η διαδικασία περιλαμβάνει και μελέτη βιβλίων, σημειώσεων ή άλλων συγγραμμάτων σχετικών με την Ατομική Ψυχολογία και με τα θέματα που αναλύονται. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να κρατήσει σημειώσεις ή αν το επιθυμεί να μαγνητοφωνεί τις συνεργασίες, για μελλοντική χρήση.

Τα θέματα

Τα θέματα που επεξεργαζόμαστε είναι τα εξής :

συναισθήματα (φόβοι, θυμός, οργή, μειονεξίες, ανωτερότητες κλπ.)
συναισθηματικές καταστάσεις (κούραση, παραίτηση, αδιαφορία, τεμπελιά, αναβλητικότητα, μελαγχολία, μοναξιά κλπ.)
δημιουργία και συντήρηση σχέσεων με άλλους ανθρώπους
προβλήματα σχέσεων με σύζυγο,γονείς,αδέλφια,συγγενείς,φίλους κλπ.
προβλήματα με το άλλο φύλο
διαπαιδαγώγηση υπεύθυνων παιδιών
προβλήματα εργασίας (καριέρα, σχέσεις στην εργασία, συγκρούσεις κλπ.)

Δεν καλύπτονται θέματα που χρήζουν ψυχολογικής ή ψυχιατρικής θεραπείας όπως : νευρώσεις, σχιζοφρένεια, μανίες κλπ.

Το χρονοδιάγραμμα συνεργασίας

Ο συνεργάτης μπορεί να ξεκινήσει και να σταματήσει την παραπάνω διαδικασία όποτε εκείνος αισθανθεί πως του χρειάζεται. Δεν υπάρχει τίποτα το αναγκαστικό και το πιεστικό. Η επιλογή είναι ελεύθερη και κάνει, λέει ή αναφέρει κάτι, μόνο αν ο ίδιος το θέλει.

Βασικός σκοπός της συνεργασίας είναι κάποια στιγμή ο συνεργάτης να αισθανθεί τόσο ενθαρρυμένος που να μπορέσει να συνεχίσει μόνος του την όλη διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως οι συναντήσεις είναι συγκεκριμένου αριθμού, χωρίς όμως να είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο αριθμός τους από την αρχή. Αυτό γίνεται με την εξέλιξη της διαδικασίας.

Η ιδανική συχνότητα των συνεργασιών για την αρχή, είναι μία φορά κάθε εβδομάδα με διάρκεια δύο ώρες κάθε φορά. Με την σύμφωνη γνώμη του συνεργάτη αργότερα, οι συνεργασίες αραιώνουν σε συχνότητα που αποφασίζεται από κοινού. Ωστόσο, ο συνεργάτης είναι που καθορίζει την συχνότητα, ανάλογα με το πόσο σύντομα επιθυμεί να λύσει τα προβλήματα που τον απασχολούν.

Επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 
 
κορυφή σελίδας 
εκτύπωση σελίδας αποστολή σελίδας σε φίλο προσθήκη site στα αγαπημένα
προσωπικά δεδομένα
όροι χρήσης
website by
Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος
Σύμβουλος Οργάνωσης Επιχειρήσεων - Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων
Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή 153 42, Αθήνα
Τηλ.: 210 600 1552, 6983 066 742, e-mail: info@pregoukos.gr